PLIVANJE Jugaši osvojili 23 medalje na državnom prvenstvu

126

Četiri zlatne, deset srebrnih i devet brončanih medalja – ukupno 23 medalje – osvojili su članovi Plivačkog kluba Jug na državnom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu. Do svih medalja doplivali su Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Matović, Đivo Damić i Noa Miletić.

Šurković je bio najuspješniji. Njegovih je čak četrnaest od čega je sam doplivao do njih dvanaest. Osvojio je tri naslova mlađe juniorskog prvaka Hrvatske. Nema boljeg u državi, u 50-metarskim bazenima, od njega na 200 mješovito, 100 i 200 leđno. Mario je u kategoriji mlađih juniora osvojio ta tri zlata te broncu na 50 slobodno. U kategoriji juniora tri srebra, u kategoriji mlađih seniora tri bronce te u apsolutnoj kategoriji dvije bronce. Plus dvije medalje sa štafetom.

Brassard je prvi put u karijeri državni prvak. Uzeo je naslov u mlađe juniorskom uzrastu, i to na 800 slobodno. Osvojio je ukupno šest pojedinačnih medalja (zlato, četiri srebra i jednu broncu). Osim u svojoj uzrasnoj kategoriji osvajao je medalje i u starijim uzrastima, u kategoriji juniora, mlađih seniora te u apsolutnoj kategoriji. U te tri starije uzrasne kategorije Brasasard je bio srebrni na 800 slobodno, te, kao i Šurković, doprinio uspjehu štafete, nastupio u obje, koje su osvojile srebro (štafeta 4 puta 100, te 4 puta 200 slobodno).

Junior Đivo Matović osvojio je srebro u juniorskoj konkurenciji, te bronce u mlađe seniorskoj i apsolutnoj kategoriji na 1500 metara slobodno.

Sa Šurkovićem i Brassardom srebro sa štafetom osvojili su još Đivo Damić i Noa Miletić.

Uz to Jugaši su imali još finala: Brassard je bio četvrti u finalu na 200 slobodno, Damić peti na 1500 slobodno, Matović sedmi na 800 slobodno…. Štafeta 4 puta 100 mješovito četvrta. Gracija Filipović je u kategoriji juniorki bila peta, te dva puta šesta na 200 leđno odnosno na 50 i 100 leđno. Peta je bila i juniorka Ana Lučić na 200 slobodno, zatim osma na 400 slobodno. Adriana Marinović sedma na 50 leptir i osma na 100 leptir. Od mlađih juniorki Katarina Nenadić sedma na 200 prsno, osma na 100 prsno… Antonia Ljuban deveta na 100 slobodno i deseta na 50 slobodno. U ekipnom poretku klubova temeljenom na zbroju ukupno prikupljenih pojedinačnih i štafetnih bodova između 33 kluba Jugovi  plivači su zauzeli sedmo mjesto, a plivačice četrnaesto.