VATERPOLO – Četvrto mjesto Dubrovačkih veterana na EP-u

164

Na Europskom prvenstvu u vaterpolu za veterane, koje se igralo u Kranju, Dubrovački veterani su zauzeli četvrto mjesto u kategoriji ’45 plus’ igrajući pod vodstvom Gorana Turajlića u sastavu: Božo Koprivica, Maro Bijač, Alen Bošković, Željko Mage, Robert Tiozzo, Željko Margaretić, Božidar Paskojević, Igor Prochazka, Božo Lujo, Boško Perić, Miho Klaić, Maroje Šušić, Boris Agatić i Elio Travierso.

Dubrovački veterani su na Europskom prvenstvu u Kranju odigrali pet utakmica. Prve tri su dobili (Uerdingen iz Njemačke s 13:5, finski Helsingfors s 18:5 i slovačke Košice sa 16:5), a zadnje dvije izgubili (9:7 od YBL Octopus u odluci o pobjedniku skupine ‘A’ i sudioniku finala, a na kraju utakmicu za treće mjesto od Veteran ’70 Split sa 7:6). U kategoriji ’45 plus’ nastupilo je deset momčadi. Zlato je osvojio YBL Octopus pobjedom u finalu protiv Imperial Sport iz Moldavije sa 7:6.

Dubrovački veterani su u povijesti kluba, koja se piše od 1997 godine, osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima. Pet na europskim prvenstvima (četiri srebra i jedna bronca), pet sa svjetskih prvenstava (tri zlata, jedno srebro i jedna bronca) te jednu sa Svjetskih igara (zlato).