STRELJAŠTVO – Dubrovnik momčadski prvak Hrvatske

179

Strijelci Dubrovnika su ekipni prvaci Hrvatske u letećim metama discipline skeet. Godinama su gledali u leđa strijelcima Vojka iz Solina, bili im sve bliže i bliže, a ove godine su ih napokon uspjeli pobijediti te osvojiti nakon 27 godina naslov najboljeg. Nikša Miloslavić, Mijo Uroš i Vlaho Kovačić pogodili su na streljani Luže u Zagrebu ukupno 318 meta, 22 više od Solinjana čije su boje branili Damir Katić, Goran Podrug i Miroslav Šakić.

Pojedinačno, opet je član Dubrovnika bio na pobjedničkom postolju. Mijo Uroš je osvojio broncu. U zadnje tri godine dva puta je bio najbolji. Još dva člana su bila u finalu, među šest najboljih. Nikša Miloslavić je zauzeo četvrto, a Pero Miljas peto mjesto. Vlaho Kovačić je bio sedmi, Antonio Šabadin deveti, Pero Kmetovićčetrnaesti, a Nikša Benić petnaesti. Naslov je osvojio Petar Vuletić (Mravince).

Uspjesi na državnom prvenstvu samo su nastavak niza uspjeha strijelaca Dubrovnika. Naime, ove godine su bili uspješni i na finalu Kupa Hrvatske, koje je održano na streljani Sveti Kajo u Solinu. Čak trojica su nastupila u finalu, bila među šest najboljih, a dvojica su se na kraju popela na pobjedničko postolje: Mijo Uroš je osvojio srebro, a Vlaho Kovačić broncu. Pero Miljas je bio peti. Na spomenutom natjecanju Antonio Šabadin je bio prvi ispod crte nakon prvih pet serija, ukupno sedmi.

Članovi Dubrovnika su uz to slavili i na veteranskom prvenstvu Hrvatske u disciplini skeet. Dubrovnik je imao natjecatelja u obje konkurenciji (natjecatelji stariji od 50 godina do 60 godina su kategorija ‘A’, a stariji od 60 godina su kategorija ‘B’), te u obje osvojio naslov prvaka. Mijo Uroš je bio najbolji u kategoriji ‘A’, a Ivo Đivanović, najuspješniji dubrovački strijelac svih vremena, u kategoriji ‘B’.