ODABERI SPORT 2018. GODINE ‘Dubrovnik ima bogatu lepezu sportova’

714

Okupili smo se u dvorani Osnovne škole Mokošica, ovo je četvrti put kako smo u Dubrovniku da promoviramo sport i tjelesnu aktivnost koja je veoma važna za osnovce, učenike od 1. do 4. razreda, koji se baš u ovoj dobi uključuju u sport. Htjeli smo im ponuditi cijelu lepezu sportova koji se mogu vidjeti u gradu Dubrovniku, koji je bogat po tom pitanju, te da odaberu sport koji im se najviše sviđa-istaknuo je Vitomir Spasović, predsjednik Udruge Pokret-aktivan i zdrav.

-Ova dob djeteta je najvažnija za usvajanje nekog sporta te zdravog načina života. S odlaskom u školu djeca sjede u klupama, počinju taj jedan način života, kojem treba dodati i vrijeme koje provedu pred kompjuterom i(li) televizorom, te je kod njih sve manje tjelesnih aktivnosti. Protiv toga se možemo boriti na način da djecu uključimo u sport – dodao je Spasović.

Projekt ‘Odaberi sport’ provodi se uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova, a radi se o demonstracijama pojedinih sportova od strane djece sportaša i gostovanjem poznatih sportaša te se kroz ovaj projekt promiče i sportska kultura, olimpijska načela i motiviranje uključivanja djece u sport i sportske klubove.

Okupljene mališane je u ime našeg Saveza pozdravio predsjednik Maro Kapović.