PLIVANJE – Jugu deset medalja, Mario Šurković državni prvak

143

Plivački klub Jug osvojio je na Zimskom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, koje se od 21. do 23. prosinca održalo u Rijeci, ukupno deset medalja (jedno zlato, pet srebrnih i četiri brončane medalje).

Mario Šurković je prvog dana prvenstva osvojio sam četiri medalje, a sudjelovao kao član štafeta u osvajanju i preostale dvije. U disciplini 100 metara mješovito postao je mlađe juniorski prvak Hrvatske, a u istoj disciplini osvojio je bronce u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, te broncu u disciplini 50 slobodno. Kao član mlađe juniorske štafete Šurković je sa štafetom 4 puta 50 slobodno i 4 puta 200 slobodno bio drugi. U obje štafete su uz Šurkovića bili Brassard i Damić. Četvrti član štafete 4 puta 50 slobodno  bio je Noa Miletić, a štafete 4 puta 200 slobodno Baletin.

Drugog dana prvenstva mlađi junior Brassard je osvojio sam dvije srebrne medalje, te još jednu sa štafetom. Bio je drugi u disciplini 200 metara slobodno u kategoriji mlađih juniora i u kategoriji juniora, te druugi s muškom mlađe juniorskom štafetom 4 puta 100 slobodno u kojoj su uz njega nastupili Miletić, Damić i Šurković.

Trećeg, posljednjeg dana prvenstva, štafeta 4 puta 100 metara mješovito bila je brončana u sastavu Mario Šurković, Đivo Damić, Michel Brassard i Marko Baletin.

Jugaši su na PH u Rijeci nastupili pod vodstvom trenera Frane Ćiraka i Andreja Drobca.