RUKOMET – RKHM DUBROVNIK PRVI PUT U POVIJESTI U NAJVEĆEM RANGU

Kako je počeo, tako je i zaključio sezonu – pobjedom i slavljem kod kuće (Kozala 29:23 u 1. kolu, a sad Karlovac 37:31 u zadnjem, 22. kolu). Isto tako, kako je počeo, tako je i zaključio svoj nastup u drugom razredu hrvatskog rukometa u kojem se našao prije tri godine nakon osvajanja prvog mjesta u južnoj skupini Druge hrvatske lige.

U prvoj utakmici u drugom razredu suparnik mu je bio baš Karlovac u Gospinom polju, sastav koji je sezonu prije igrao Premijer ligu i za cilj imao povratak među najbolje. Prvog favorita na papiru, koji je na kraju opravdao tu ulogu, Dubrovnik je iznenadio. Dobio s 25:21.

Sad se pobjedom protiv istog suparnika kod kuće oprostio od sezone koju će on pamtiti po velikom uspjehu, svom najvećem. Osvojio je prvo mjesto. Izborio je plasman u viši rang. Na jesen će po prvi put u 45 godina dugoj povijesti, koju piše od 1974., zaigrati u najvećem rangu.

Znalo se to i prije utakmice protiv Karlovca, ali želio je Dubrovnik sezonu za pet zaključiti savršenim učinkom kod kuće i u tome je na kraju uspio. Dobio je svih jedanaest utakmica u Gospinom polju ove sezone! U tri sezone među drugoligašima, od ukupno 33 utakmice kod kuće, izgubio je samo jednom, i to prve sezone. Prošle devet pobjeda i dva remija. Bez poraza. Ove bez izgubljenog boda.

Dubrovnik je dva kola prije kraja sezone osigurao plasman u Premijer ligu. Zbog toga je mogao zapjevati i prije zadnje utakmice sezone protiv Karlovca, pripremiti festu u Gospinom polju. Tako je prije utakmice Krunoslav Težak izveo novu pjesmu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Grad i Županija, koji su odmah nakon osiguranog prvog mjesta uputili čestitke, sad su u najjačem sastavu stigli na festu. Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković su uručili zlatne medalje. Došli su im zapljeskati i Marko Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika te Dživo Brčić, gradski pročelnik.

Na kraju im je u ime Hrvatskog rukometnog saveza Dubravko Konjuh iz RIjeke uručio pokal za prvo mjesto.

RKHM Dubrovnik – pobjednik Prve HRL – jug u sezoni 2018./19. igrao je u sastavu: Luka Morović, Marino Knez, Leo Brnin, Anes Avdić, Teo Putica, Sandro Zujić, Nikša Bušlje, Luka Bevanda, Maro Dabelić, Zvonimir Srna, Kristijan Janđel, Josip Jurić Grgić, Toni Barišić, Tomislav Radić, Hrvoje Lončarica, Siniša Meštrić, Paulo Bašica, Mateo Crnčević, Denis Topuzović, Nikola Hrtica, Ante Matić i Ivan Dobrić.

Trener: Silvio Ivandija, ostali treneri u klubu: Antonio Lončarica, Ante Lagator, Aldin Hajdarović i Vide Vlahić, tajnik i trener mlađih uzrasta: Sven Krile, fizioterapeut: Zdenko Jonjić, uprava: Ivo Dragić.