KOŠARKA (Ž) – DJEVOJČICE RAGUSE DO 13 GODINA DOPRVAKINJE

282

Ragusa je doprvak Hrvatske u mini košarci u uzrastu djevojčica do 11 godina. Uspjeh je ostvarila na prvenstvu održanom u Đurđevcu i Virju. Ovo je treće prvenstvo Hrvatske za uzrast do 11 godina i u sva tri Ragusa je igrala u finalu. Prve godine je s generacijom rođenih 2006. godine i mlađe osvojila naslov prvaka, prošle i ove godine je druga.

Naslov djevojčica do 11 godina izboren 2017. godine je ujedno prvi i jedini do danas naslov prvaka Hrvatske koji je osvojila jedna uzrasna kategorija Raguse u povijesti kluba koja se piše od 1994. godine. S pet pobjeda dubrovačka ekipa je stigla do finala, dobila je sve četiri suparnice u skupini te polufinalnu utakmicu protiv Splita, a u finalu je izgubila od Medveščaka s 32:27.

Pod vodstvom Alme Majstorović i Cvetane Matić srebro su osvojile: Dolores Stabile, Ema Hanza, Leona Marković, Lea Vodopić, Andrea Milat, Ivana Giljača, Margarita Đurić, Greta Prkoča, Ani KIsić, Una Majstorović, koja je izabrana u najbolju petorku prvenstva, te Nora Pezo, Mara Koncul i Đive Čatić.