PLIVANJE – Jugašima 23 medalje s državnog, Šurković seniorski prvak

Mario Šurković je nastup na Zimskom prvenstvo u Splitu u 25-metarskom bazenu zaključio s ukupno osamnaest osvojenih medalja od kojih je jedanaest zlatnih i sedam srebrnih. Jedna zlatna medalja izborena je u seniorskoj konkurenciji, i to u disciplini 200 metara mješovito, a 16-godišnji Dubrovčanin, inače mlađi junior, osvojio je u pojedinačnoj konkurenciji deset naslova državnog prvaka te šest naslova državnog doprvaka.

Šurković je drugi plivač Juga koji je od samostalnosti Lijepe naše osvojio naslov seniorskog prvaka. Prvi kojem je to uspjelo bio je Ivan Bilić, koji je 2009. godine bio najbolji u disciplini 100 metara prsno.

Plivački klub Jug je nakon Zimskog prvenstva u malom bazenu bogatiji za dvadeset i tri medalje od kojih je dvanaest zlatnih, devet srebrnih te dvije brončane. Pod vodstvom trenera Frane Ćirka, Matiane Staničić i Andreja Drobca zlatni su u Splitu bili još Michael Brassard, koji se okitio naslovom juniorskog prvaka Hrvatske na 400 slobodno, te klupska štafeta 4 puta 200 mješovito u juniorskoj konkurenciji kojoj su uz Šurkovića i Brassarda bili Marko Baletin Đivo Damić.