VATERPOLO – JUG ADRIATIC OSIGURANJE DRUGI U REGIONALNOJ LIGI

Nije uspio Jug Adriatic osiguranje vratiti pokal u Gruž, treći put uzastopno ostao je praznih ruku u finalu Regionalne lige nakon tri uzastopna slavlja (2016., 2017. i 2018. godine), a osmi put ukupno. Radnički iz Kragujevca je ispisao povijest oba dana završnog turnira. Pobjedom u polufinalu protiv Mladosti postao je prvi klub iz Srbije u finalu, a zatim je pobjedom protiv Jugaša napravio korak više – upisao svoje ime na pokal pobjednika.

Jugaši su bili najbolji u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj su ostvarili svih pet pobjeda (Solaris, Jadran Carine Herceg Novi, Radnički Kragujevac, Primorac Kotor i Budva), niz je nastavio i prvog dana Final foura u Zagrebu gdje je pobjedom protiv splitskog Jadrana izborio plasman u finale, ali posljednju sedmu utakmicu Regionalne lige u sezoni 2020./21. nije uspio dobiti.

Radnički je bio bolji sa 14:12. Broncu je osvojio splitski Jadran, koji je s 11:8 svladao Mladost u utakmici za treće mjesto. Jug AO je sa četiri naslova i dalje najuspješniji klub Regionalne lige, Primorje EB je tri puta osvajalo naslov, hercegnovski Jadran i zagrebačka Mladost po dva puta, a talijanski PRO Recco, te sad Radnički iz Kragujevca po jednom.

Jugašima je ovo bilo jedanaesto finale od ukupno dvanaest Regionalne lige (prve sezone se igrala liga, nakon toga se igraju završni turniri), te je i dalje 2012. jedina godina kad momčad iz Gruža nije igrala u finalu.