STOLNI TENIS – LIBERTAS MARINKOLOR DOPRVAK, IGRAT ĆE SE KUP

Libertas Marinkolor je doprvak, a varaždinski StaRR prvak, i to mu je treća ukupno i treća uzastopna titula prvaka Hrvatske. Bio je doprvak 2017. kad je naslov po prvi put osvojio Libertas Marinkolor, a nakon toga je najbolji, 2018., 2019. i sad 2020. godine. Izvršni odbor Hrvatskog stolnoteniskog saveza potvrdio je volju većine klubova, te je zaključio prvenstvo, koje je prekinuto sredinom ožujka zbog pandemije Covida-19, a koje nije bilo moguće zaključiti u regularnim uvjetima.

StaRR je pet kola prije kraja prvenstva imao stopostotni učinak, dobio je svih trinaest utakmica, dok je Libertas Marinkolor, aktualni doprvak, bio drugi s jedanaest pobjeda i dva poraza. Dubrovački sastav je izgubio oba ogleda protiv StaRRa. ‘Pituri’ su imali dvije pobjede više od trećeplasiranog GSTK Zagreb, a pet više od četvrtog Vodovoda iz Osijeka.

Izvršni odbor HSTS-a odlučio je kako niti jedan klub neće ispasti iz HEP Super lige, kako će se liga povećati za dva kluba, te kako će u sezoni 2020./21. u njoj nastupati 12 klubova. Uz deset ‘starih’ (StaRR, LIbertas Marinkolor, GSTK Zagreb, Vodovod Osijek, Split, Slavonski Brod, Srdoči, Pula i Požega), novi su članovi Cibalia iz Vinkovaca, prvak drugog razreda skupine Istok, te Donat iz Zadra, prvak drugog razreda skupine Zapad. Isto tako odlučeno je kako će u sezoni 2021./22. i dalje ostati liga s 12 klubova.

Sve završnice pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske (od najmlađih kadeta do juniora), ali vjerojatno bez parova, trebale bi se igrati krajem lipnja. Točan termin i mjesto održavanja završnica utvrdit će se za nekoliko dana nakon što HSTS dobije upute od Nacionalnog stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama. Hrvatski kup će se ipak odigrati do kraja ove sezone, a krajnji rok za odigravanje završnog turnira je do početka nove sezone, koja bi trebala startati sredinom rujna 2020. godine. Kup je stigao do četvrtfinala. Libertas Marinkolor je gost drugoligaša Ploča, a još igraju: Samobor – GSTK Zagreb, Vrsar – Vodovod Osijek te Mladost Petrinja – StaRR. U četvrtfinalu se igra jedna utakmica. Nakon toga slijedi Final 4 (polufinala, te finale). Prva dva izdanja Kupa Hrvatske osvojio je Libertas Marinkolor (2017. i 2018.), dok je 2019. pobjednik bio GSTK Zagreb.